nieuws

Opnieuw ontslagen bij cementfabriek ENCI

bouwbreed Premium

maastricht – HeidelbergCement Benelux gaat 68 mensen ontslaan. Dit moederbedrijf van cementfabriek ENCI kondigde vorige week een Europese reorganisatie aan, waarbij 1100 mensen hun baan verliezen. In Nederland worden binnen anderhalf jaar rond de 35 mensen naar huis gestuurd, maakte HeidelbergCement gisteren bekend. Het gaat daarbij om administratief en leidinggevend personeel. Het reorganisatieplan voorziet in […]

maastricht – HeidelbergCement Benelux gaat 68 mensen ontslaan. Dit moederbedrijf van cementfabriek ENCI kondigde vorige week een Europese reorganisatie aan, waarbij 1100 mensen hun baan verliezen. In Nederland worden binnen anderhalf jaar rond de 35 mensen naar huis gestuurd, maakte HeidelbergCement gisteren bekend.

Het gaat daarbij om administratief en leidinggevend personeel. Het reorganisatieplan voorziet in de samenvoeging van de administratieve afdelingen en managementfuncties van de activiteiten cement en betonmortel. Door haar administratieve en corporate afdelingen af te slanken en te integreren, wil HeidelbergCement Benelux efficiency en productiviteit verbeteren.

HeidelbergCement Benelux is met 2000 werknemers, van wie de helft in Nederland, actief op het gebied van cement, betonmortel en toeslagstoffen. In Nederland is HeidelbergCement actief via ENCI (cement) en Mebin (betonmortel) en haar deelname in Paes (toeslagstoffen). HeidelbergCement is in België actief via CBR (cement), Inter-Beton (betonmortel) en Carrières Lemay (toeslagstoffen).

Reageer op dit artikel