nieuws

Ophef over gratis bouwgrond Talpa

bouwbreed Premium

almere – Het programma De Bouw van televisiezender Talpa heeft voor ophef gezorgd in de Almeerse gemeenteraad. Het college heeft zonder toestemming van de raad een lap dure grond weggegeven aan programmamaker Eyeworks, in ruil voor promotie van de stad. Meerdere fracties betwijfelen of dat wel helemaal correct is geweest, aldus een gemeentewoordvoerder. Op de […]

almere – Het programma De Bouw van televisiezender Talpa heeft voor ophef gezorgd in de Almeerse gemeenteraad. Het college heeft zonder toestemming van de raad een lap dure grond weggegeven aan programmamaker Eyeworks, in ruil voor promotie van de stad. Meerdere fracties betwijfelen of dat wel helemaal correct is geweest, aldus een gemeentewoordvoerder.

Op de bouwkavel in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten bouwen tien koppels in maximaal dertien weken tijd een droomhuis. Wekelijks stemmen ze een stel weg. Het duo dat als laatste overblijft, mag in de villa blijven wonen.

Het bouwrijp maken van de gratis kavel kostte Almere ongeveer 40.000 euro en de grond was zo�n 140.000 euro waard. Volgens Leefbaar Almere, die de discussie heeft aangezwengeld, had het college die uitgaven aan de raad moeten voorleggen voor goedkeuring.

De gemeente discussieerde donderdag uitgebreid over het onderwerp, maar kwam er niet uit. Op 29 september wordt daarom verder gepraat.

Reageer op dit artikel