nieuws

Omzetdaling voor bouwmarkten

bouwbreed

voorburg – De bouwmarkten hebben in de eerste zeven maanden 1,4 procent minder omzet geboekt dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. In juli daalde de omzet 1,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De neergang in juli hangt sterk samen met het geringere aantal koopdagen. Hoewel de detailhandel […]

voorburg – De bouwmarkten hebben in de eerste zeven maanden 1,4 procent minder omzet geboekt dan in de vergelijkbare periode vorig jaar. In juli daalde de omzet 1,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De neergang in juli hangt sterk samen met het geringere aantal koopdagen. Hoewel de detailhandel feitelijk 3,6 procent omzet zag wegvloeien, corrigeert het CBS de cijfers tot een gelijkblijvend niveau. De doe-het-zelfwinkels zagen in de eerste zeven maanden van het jaar hun omzet met 3,2 procent verminderen.

Reageer op dit artikel