nieuws

MKB: verlaag energielasten

bouwbreed

De aardgasbaten moeten worden gebruikt om de dramatisch gestegen energielasten te compenseren. Dat vindt MKB Nederland, de belangenvereniging in het midden- en kleinbedrijf. MKB Nederland maakt zich zorgen over de internationale concurrentiepositie van het nationale bedrijfsleven. Door de hoge energieprijzen zou die wel eens verzwakt kunnen worden omdat in andere landen de prijs voor elektriciteit […]

De aardgasbaten moeten worden gebruikt om de dramatisch gestegen energielasten te compenseren. Dat vindt MKB Nederland, de belangenvereniging in het midden- en kleinbedrijf.

MKB Nederland maakt zich zorgen over de internationale concurrentiepositie van het nationale bedrijfsleven. Door de hoge energieprijzen zou die wel eens verzwakt kunnen worden omdat in andere landen de prijs voor elektriciteit en benzine veel lager is.

Volgens MKB Nederland kost de toename van de energiebelasting de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf 215 miljoen euro. “Een verdere verhoging van de energiebelasting, die met name neerslaat in het mkb, is voor MKB Nederland dan ook onacceptabel”, stelt de belangenvereniging in haar reactie op de presentatie van de rijksbegroting.

MKB Nederland vindt dat de aardgasbaten zoals eerder afgesproken ook naar het aanleggen van wegen en de ontwikkeling van kennis moet gaan. De organisatie is het er niet mee eens dat 730 miljoen euro uit het aardgaspotje wordt gehaald voor de verbetering van de luchtkwaliteit en het milieu.

MKB Nederland vindt dat het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu (Vrom) deze uitgaven moet betalen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels