nieuws

Minister akkoord met omlegging A9

bouwbreed

hoofddorp – Minister Peijs (verkeer) gaat akkoord met omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Dat heeft wethouder M. Bezuijen van Haarlemmermeer gezegd. Omlegging van de snelweg kost naar verwachting 300 miljoen euro. Het ministerie bevestigt de toezegging van de minister op voorwaarde dat de financiën rondkomen. Het is de bedoeling dat de partijen dit jaar […]

hoofddorp – Minister Peijs (verkeer) gaat akkoord met omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Dat heeft wethouder M. Bezuijen van Haarlemmermeer gezegd. Omlegging van de snelweg kost naar verwachting 300 miljoen euro. Het ministerie bevestigt de toezegging van de minister op voorwaarde dat de financiën rondkomen. Het is de bedoeling dat de partijen dit jaar nog een akkoord ondertekenen.

Haarlemmermeer maakt zich al jaren sterk dat de A9 uit Badhoevedorp verdwijnt. Inwoners van het dorp klagen over stank- en geluidsoverlast. Diverse partijen, waaronder het Rijk, de provincie Noord-Holland, Haarlemmermeer en Schiphol hebben een akkoord gesloten om de omlegging uit te voeren. Volgens Bezuijen kan deze “megaklus” op zijn vroegst in 2012 beginnen.

Reageer op dit artikel