nieuws

Mecanoo ontwerpt theater Doetinchem

bouwbreed

doetinchem – Mecanoo architecten is uitgekozen om het nieuwe Doetinchemse theater Amphion te ontwerpen. De gemeenteraad besluit in november over de definitieve locatie, waarop het Delftse architectenbureau aan de slag kan. Een aantal jaar geleden ging de gemeenteraad uit van een totale investering van 20 miljoen euro (inclusief infrastructuur), waarvan Doetinchem 60 procent voor zijn […]

doetinchem – Mecanoo architecten is uitgekozen om het nieuwe Doetinchemse theater Amphion te ontwerpen. De gemeenteraad besluit in november over de definitieve locatie, waarop het Delftse architectenbureau aan de slag kan.

Een aantal jaar geleden ging de gemeenteraad uit van een totale investering van 20 miljoen euro (inclusief infrastructuur), waarvan Doetinchem 60 procent voor zijn rekening neemt en opdrachtgever Schouwburg Amphion de resterende 40 procent.

“In de tussentijd is veel veranderd”, stelt M. Penninkhof van Vitri uit Velp, het huisvestingsbureau dat de bouw begeleidt. “De definitieve locatie is nog niet bekend en een aantal omliggende gemeenten waar de schouwburg afspraken mee had gemaakt over bijdragen, bestaat niet meer door gemeentelijke herindeling. De planning is dan ook een heel voorlopige”, weet hij.

Eind 2006 moet volgens de planning de Europese aanbesteding worden opgestart. De bouwtijd vergt anderhalf tot twee jaar, waarna het nieuwe regiotheater begin 2009 zijn deuren kan openen.

Reageer op dit artikel