nieuws

Liverpool bouwt aparte homowijk

bouwbreed Premium

liverpool – Liverpool krijgt als eerste stad in Groot-Brittannië een �geplande� homowijk met naast enkele honderden woningen ook ruimte voor bedrijven die speciaal op deze doelgroep zijn gericht. Net als in veel andere steden hebben ook in Liverpool bepaalde wijken zich spontaan tot homogebied ontwikkeld. Daarnaast zijn er verspreid over de stad veel homo-bars en […]

liverpool – Liverpool krijgt als eerste stad in Groot-Brittannië een �geplande� homowijk met naast enkele honderden woningen ook ruimte voor bedrijven die speciaal op deze doelgroep zijn gericht.

Net als in veel andere steden hebben ook in Liverpool bepaalde wijken zich spontaan tot homogebied ontwikkeld. Daarnaast zijn er verspreid over de stad veel homo-bars en andere gelegenheden te vinden. De gemeente wil de homosexuele inwoners echter een beter �focus-punt� bieden en heeft daarom in de ruimtelijke plannen een deel van de binnenstad tot homowijk benoemd. De stad mikt daarmee ook op een toename van het homotoerisme, dat in het noorden van Engeland nu vooral naar Manchester trekt.

De gemeenteraad heeft dat idee deze week unaniem goedgekeurd. “We hopen de plannen snel te realiseren en willen daarvoor graag praten met bedrijven die homo-gericht zijn en met de homogemeenschap zelf om hun ideeën en suggesties te horen”, aldus wethouder Millea.

Reageer op dit artikel