nieuws

Laren breidt uit met uniek bouwproject

bouwbreed

laren – De uitvoering van het nieuwbouwplan Postiljon in Laren (NH) kan beginnen. De gemeente heeft een maquette in het gemeentehuis opgesteld om potentiële bewoners te tonen hoe de huizen eruit komen te zien. Postiljon is een nieuwbouwplan van de woningbouwvereniging Van Erfgooiers. Het gaat om ruim honderd woningen zowel koop- als huurwoningen, variërend van […]

laren – De uitvoering van het nieuwbouwplan Postiljon in Laren (NH) kan beginnen. De gemeente heeft een maquette in het gemeentehuis opgesteld om potentiële bewoners te tonen hoe de huizen eruit komen te zien.

Postiljon is een nieuwbouwplan van de woningbouwvereniging Van Erfgooiers. Het gaat om ruim honderd woningen zowel koop- als huurwoningen, variërend van eengezinswoningen tot appartementen en seniorenappartementen. Ook komen er enkele vrije kavels.

Volgens de architect is het een uniek project. “Laren heeft bijna geen ruimte om uit te breiden, terwijl er, net als elders in Nederland wel veel behoefte is aan woonruimte. Op zich is nieuwbouw niet uniek, maar wel op deze schaal.”

De nieuwe woningen worden gebouwd op de voormalige sportvelden aan de rand van het Gooise dorpje. De grond grenst aan natuur- en recreatiegebied Postiljon van het Goois Natuurreservaat. In de nieuwe bebouwing is dan ook veel aandacht voor groen. Ook worden de voor Laren zo kenmerkende historische karakteristieken in het plan verwerkt.

Begin 2006 begint de bouw, waarna de oplevering van de eerste woningen een jaar later wordt verwacht.

Reageer op dit artikel