nieuws

KOMO-Klimkeur ook voor rolsteigers

bouwbreed Premium

zwolle – Het KOMO-Klimkeur dat nu nog geldt voor trappen en ladders wordt doorontwikkeld naar rolsteigers en keuringsbedrijven. Dat maakt de Stichting Klimkeur bekend. Ladders en trappen met het KOMO-Klimkeur voldoen, aldus Stichting Klimkeur, aan de arboregelgeving en aanvullende veiligheidseisen. De Stichting Klimkeur begint dit najaar met twee projecten: een keurmerk voor rolsteigers en één […]

zwolle – Het KOMO-Klimkeur dat nu nog geldt voor trappen en ladders wordt doorontwikkeld naar rolsteigers en keuringsbedrijven. Dat maakt de Stichting Klimkeur bekend.

Ladders en trappen met het KOMO-Klimkeur voldoen, aldus Stichting Klimkeur, aan de arboregelgeving en aanvullende veiligheidseisen.

De Stichting Klimkeur begint dit najaar met twee projecten: een keurmerk voor rolsteigers en één voor keuringsbedrijven. “Om met rolsteigers veilig op hoogte te kunnen werken, bestaat behoefte aan een onafhankelijk keurmerk waarmee in één oogopslag duidelijk is dat de steiger voldoet aan alle geldende normen en met een juiste gebruiksaanwijzing.”

Ook zou behoefte bestaan aan een keurmerk voor erkende keuringsbedrijven. “Tussen de keuringsbedrijven zijn grote kwaliteitsverschillen”, meldt de organisatie. “De oplossing is een keurmerk.”

Reageer op dit artikel