nieuws

Klittenband met grote hechtsterkte

bouwbreed Premium

den haag – De nieuwe Duotec-klittenband drukknopsluiting van Würth, is een variant op de Duallock van 3M. Het is een eencomponent sluitingssysteem op zelfklevende tape.

De tape is bedekt met paddestoelvormige nopjes die in elkaar grijpen. De verbinding is hersluitbaar en haalt een hechtsterkte van 30+-5N/cm. Productmanager A. van Wordragen van Würth: “De plusminus 5 N/cm moeten we meenemen omdat we in de praktijk nooit de perfecte condities treffen bij het aanbrengen.” Hoewel de verbinding zelf snel vastklikt, staat of valt de hechting met de sterkte van de acrylaatlijmverbinding. Deze is pas na 72 uur optimaal als de tape is aangebracht op een droge, vlakke en ontvette ondergrond bij ongeveer 20 graden kamertemperatuur. Van Wordragen: “We zien toepassingen in de autoindustrie en algemeen op die plekken waar panelen tijdelijk onzichtbaar worden bevestigd, in standbouw of bij het aanbrengen van akoestische panelen aan wanden of plafonds.”

Reageer op dit artikel