nieuws

Joure struikelt over verkeersproblemen

bouwbreed

joure – In Joure is gesteggel ontstaan over de beste oplossing voor de verkeersproblemen bij de rotonde in de rijksweg. Minister Peijs (verkeer) heeft een subsidie van 4 miljoen toegezegd om een gedeelte van de problemen rond het knooppunt op korte termijn op te lossen. Voorwaarde is wel dat snel wordt begonnen met de uitvoering. […]

joure – In Joure is gesteggel ontstaan over de beste oplossing voor de verkeersproblemen bij de rotonde in de rijksweg. Minister Peijs (verkeer) heeft een subsidie van 4 miljoen toegezegd om een gedeelte van de problemen rond het knooppunt op korte termijn op te lossen. Voorwaarde is wel dat snel wordt begonnen met de uitvoering.

Burgemeester B. Kuiper van Joure heeft zijn voorkeur uitgesproken voor een parallelweg langs de A7. “Dit plan maakt onderdeel uit van het lange termijn plan dat we uiteindelijk moeten gaan realiseren, en loopt de minste procedurele vertraging op.” Maar gedeputeerde T. Baas, voorzitter van de stuurgroep Rotonde, liet weten dat de stuurgroep nog moet bekijken wat het beste alternatief is. “De stuurgroep maakt de uiteindelijke beslissing,” aldus Baas.

Burgemeester Kuiper sprak de hoop uit dat de stuurgroep snel tot dezelfde conclusie komt als de gemeente. “Hoe langer we wachten, hoe groter de kans is dat de subsidie aan onze neus voorbij gaat.”

Al lange tijd overleggen gemeente, provincie en Rijkswaterstaat over mogelijke oplossingen voor de verkeersdrukte op de A6 en de A7 bij Joure. Het verleggen van de snelweg tussen Sneek en Lemmer moet een structurele oplossing bieden.

Reageer op dit artikel