nieuws

Hochtief pakt pps-order voor Ierse muziekschool

bouwbreed

essen – Hochtief heeft in Ierland de opdracht bemachtigd de stad Cork aan een gloednieuwe muziekschool te helpen. Het werk wordt uitgevoerd in publiek-private samenwerking. De order vertegenwoordigt een waarde van 210 miljoen euro. De opdracht in Cork betekent voor Hochtief het tweede succes in de Iers-Britse regio. Enkele weken geleden verwierf het concern uit […]

essen – Hochtief heeft in Ierland de opdracht bemachtigd de stad Cork aan een gloednieuwe muziekschool te helpen. Het werk wordt uitgevoerd in publiek-private samenwerking. De order vertegenwoordigt een waarde van 210 miljoen euro.

De opdracht in Cork betekent voor Hochtief het tweede succes in de Iers-Britse regio. Enkele weken geleden verwierf het concern uit Essen de opdracht voor de financiering, bouw en het beheer van een sportschool in Manchester. Voor de pps-order in Cork heeft Hochtief samen met Barclay�s een projectmaatschappij opgericht waarin beide partijen ieder voor de helft in deelnemen. De investeringen voor ontwikkeling en bouw worden geraamd op 68 miljoen euro. Vervolgens ligt het beheer een kwart eeuw in handen van de projectmaatschappij. De werkzaamheden zijn direct begonnen in samenwerking met de grote Ierse aannemer Sisk & Sons. De oplevering vindt medio 2007 plaats. De 10.500 vierkante meter grote muziekschool in Cork zal plaats bieden aan 3300 studenten.

Hochtief trekt zich geheel terug uit zijn Zuid-Afrikaanse deelneming Concor. De aandelen worden uiterlijk in 2006 verkocht aan Murray & Roberts.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels