nieuws

Heemstede begint bouwplan Watertoren

bouwbreed Premium

heemstede – In Heemstede begint deze maand de bouw van 59 appartementen in het bouwplan Watertoren. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Het bouwplan Watertoren verrijst op het terrein dat wordt omsloten door de Cruquiusweg, de Heemsteedse Dreef, de Van den Eijndekade en de Nijverheidsweg. In totaal moeten in het gebied 215 woningen worden gebouwd. Dat […]

heemstede – In Heemstede begint deze maand de bouw van 59 appartementen in het bouwplan Watertoren. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

Het bouwplan Watertoren verrijst op het terrein dat wordt omsloten door de Cruquiusweg, de Heemsteedse Dreef, de Van den Eijndekade en de Nijverheidsweg. In totaal moeten in het gebied 215 woningen worden gebouwd. Dat gebeurt tussen 2005 en 2010 in vier fases. Om het plan te kunnen uitvoeren worden een brandweerkazerne en de gemeentewerf verplaatst.

Het gaat om huizen in zowel de koop- als de huursector. “Van de 59 huurwoningen zullen er 44 beneden de huursubsidiegrens worden gebouwd en ook voor de overige 15 is het streven hierop gericht”, aldus een toelichting van de gemeente. Naast de bouw van woningen wordt de Heemsteedse haven doorgetrokken. Daartoe zal een nieuwe waterpartij worden aanglegd. Daaroverheen komt een brug. Verder komen in het gebied groenvoorzieningen en ondergrondse parkeergarages.

Projectontwikkelaar Thunissen en de gemeente hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten over de realisering van het gebied.

Reageer op dit artikel