nieuws

Haagbouw gaat groep werklozen opleiden

bouwbreed

zoetermeer – De Stichting Haagbouw, een opleidingsbedrijf uit Den Haag, gaat in samenwerking met de gemeente Zoetermeer vijftig werklozen opleiden voor de bouw. Hiertoe hebben ze een overeenkomst gesloten. “De bouwbranche is gebaat bij deze overeenkomst omdat zij via zij-instroom nieuwe, zeer gemotiveerde leerling-werknemers binnen krijgt”, aldus de Stichting. De deelnemers volgen een voortraject bij […]

zoetermeer – De Stichting Haagbouw, een opleidingsbedrijf uit Den Haag, gaat in samenwerking met de gemeente Zoetermeer vijftig werklozen opleiden voor de bouw. Hiertoe hebben ze een overeenkomst gesloten. “De bouwbranche is gebaat bij deze overeenkomst omdat zij via zij-instroom nieuwe, zeer gemotiveerde leerling-werknemers binnen krijgt”, aldus de Stichting.

De deelnemers volgen een voortraject bij Haagbouw en gaan dan naar de bedrijven. Het gaat om werklozen tussen 18 en 30 jaar. Volgens een toelichting van Haagbouw is het project erg belangrijk voor de bouw omdat binnen enkele jaren een kwart van de werknemers met pensioen gaat terwijl alleen al voor 2006 een economische groei wordt verwacht van 4 procent.

Volgens M. Kozel, voorzitter van Haagbouw, zijn werklozen die nu een opleiding starten een moeilijke doelgroep. Daar staat tegenover, aldus Kozel, dat juist deze groep waardevol personeel oplevert.

Reageer op dit artikel