nieuws

Gemeenten willen snel exploitatiewet

bouwbreed Premium

den haag – De Vereniging Nederlandse Gemeenten bepleit bij het parlement voorrang te geven aan de nieuwe Grondexploitatiewet. De haast is nodig om de wet per 1 januari 2007 in werking te laten treden. Volgens de VNG is spoed geboden om de woningbouw een impuls te geven. Hoe sneller de wetgever groen licht geeft, hoe […]

den haag – De Vereniging Nederlandse Gemeenten bepleit bij het parlement voorrang te geven aan de nieuwe Grondexploitatiewet. De haast is nodig om de wet per 1 januari 2007 in werking te laten treden.

Volgens de VNG is spoed geboden om de woningbouw een impuls te geven. Hoe sneller de wetgever groen licht geeft, hoe voorspoediger de gemeenten en ontwikkelaars tempo kunnen maken met locatieontwikkeling.

De grondexploitatiewet beoogt een einde te maken aan de huidige onzekerheid over de soorten kosten die de gemeenten wel of niet in rekening kunnen brengen bij de ontwikkeling van locaties. Nieuwe transparantie komt van een kostenlijst. Uitgangspunt blijft vrijwillige samenwerking. In het geval van dwarsliggers kan de gemeente echter publiekrechtelijk optreden in de vorm van een exploitatieplan en voorwaarden bij de bouwvergunning.

Reageer op dit artikel