nieuws

Gemeente sloopt illegale woning Vaals

bouwbreed Premium

VAALS – De gemeente Vaals is begonnen met de sloop van een illegaal in het buitengebied gebouwde woning aan de Wolfhaag. Dit nadat de beide eigenaren bij herhaling weigerden te stoppen met de bouw van de woning in het heuvelachtige gebied. Ook door de gemeente opgelegde dwangsom, inmiddels opgelopen tot 18.000 euro, die de eigenaren […]

VAALS – De gemeente Vaals is begonnen met de sloop van een illegaal in het buitengebied gebouwde woning aan de Wolfhaag. Dit nadat de beide eigenaren bij herhaling weigerden te stoppen met de bouw van de woning in het heuvelachtige gebied.

Ook door de gemeente opgelegde dwangsom, inmiddels opgelopen tot 18.000 euro, die de eigenaren tot stoppen met bouwen moest bewegen, sorteerde geen enkel effect. De bouw ging gewoon door. Het stak de gemeente dubbel dat de eigenaren, om de bouw mogelijk te maken, eerst een monumentale schuur hadden afgebroken. Ook zonder vergunning. De gemeente is het na enkele juridische procedures, die zij steeds won, spuugzat en grijpt dan maar zelf naar de slopershamer. De kosten van de sloop worden op de eigenaren verhaald.

Reageer op dit artikel