nieuws

Formica bootst natuur ook na in ruwheid van structuur

bouwbreed

voorschoten – Formica Benelux uit Voorschoten presenteert in het najaar van 2005 een nieuwe serie hpl-platen waarvan de fineerlaag de oorspronkelijke uitstraling van het decor (hout, steen) natuurgetrouw nabootst.

Niet alleen in kleur, maar ook in de ruwheid van de structuur, zodat het nagemaakte materiaal aanvoelt of het echt is. Er zijn zes nieuwe typen plaat in deze Europese collectie. De Naturelle lijkt op hout. De matte afwerking doet fluweelachtig aan en heeft een bijna natuurlijke porie.

Op de plaat MicroDot zitten symmetrisch verdeelde punten, die de gladheid als het ware onderbreken. Toegepast op knallende kleuren of juist hightech zwart, wit en grijs, elke effen kleur krijgt iets speciaals, vindt Formica.

De Honed-plaat is een reproductie van steen. Satijnachtig met een authentiek reliëf, dat herinnert aan gebroken leisteen of zacht geborsteld steen. Honed is geschikt voor huishoudelijke werkbladen en verticale interieurtoepassingen.

De Etchings heeft eveneens een steendecor. Dit type is speciaal ontwikkeld voor keukenbladen. De afwerking heeft een zacht gepolijst effect; kleine kloofjes en barstjes lichten erin op. Deze �oneffenheden� zorgen voor een realistisch effect.

Het type Glow van de nieuwe Europese serie heeft een glinstering op een effen kleur. Elke kleur is hier mogelijk. De plaat heeft een luxe uitstraling.

De High Gloss is een plaattype met een ultragladde afwerking voor een interieur dat in de toekomst de trend wordt, meent Formica.

Reageer op dit artikel