nieuws

Experimenten tegen onkruid in Eindhoven

bouwbreed Premium

Van een onzer medewerkers EINDHOVEN – De gemeente Eindhoven voert een aantal experimenten uit in de strijd tegen het voortwoekerend onkruid. Momenteel wordt op een aantal plaatsen een epoxylaagje aangebracht op de bestrating. Het zand wordt tussen de tegels en klinkers uitgehaald, vermengd met de kunsthars en teruggebracht op de straat. In twee tot vier uur […]

Van een onzer medewerkers

EINDHOVEN – De gemeente Eindhoven voert een aantal experimenten uit in de strijd tegen het voortwoekerend onkruid.

Momenteel wordt op een aantal plaatsen een epoxylaagje aangebracht op de bestrating. Het zand wordt tussen de tegels en klinkers uitgehaald, vermengd met de kunsthars en teruggebracht op de straat. In twee tot vier uur is het mengsel weer droog en keihard. Het mengsel is praktisch onzichtbaar en niet glad. De epoxylaag zorgt er bovendien voor, dat vuil als kauwgom en dergelijke zich minder goed hecht aan de straat en dus gemakkelijker te verwijderen is.

Ook is een proef gestart met het aanbrengen van mortel tussen de stenen aan de randen van de rijbaan. Op die manier hoopt de gemeente. dat groei van grassen en onkruiden worden beperkt en dat veelvuldig vegen achterwege kan blijven.

Een derde methode is het aanbrengen van kunstgras in plaats van gewoon, groeiend gras. Dat gebeurt bijvoorbeeld op de groenstrook voor het PSV-stadion. De proef daarmee start binnenkort. De drie methoden worden voorlopig op kleine schaal toegepast. Na een proefperiode worden de experimenten technisch beoordeeld, waarna de resultaten aan de bevolking van Eindhoven zullen worden voorgelegd, aldus een woordvoerder. Pas daarna wordt een definitieve beslissing genomen.

Reageer op dit artikel