nieuws

Epe gedoogt wonen in recreatiewoningen

bouwbreed Premium

epe – De VROM-inspectie verwijt de gemeente Epe dat ze niet structureel optreedt tegen illegale bewoning van vakantiehuizen. Ze laat ook steken vallen bij milieuhandhaving: vooral waar het om hercontroles en het opleggen van dwangsommen gaat. Bij de uitvoering van taken op het gebied van bouwen en ruimtelijke ordening is nog te weinig sprake van […]

epe – De VROM-inspectie verwijt de gemeente Epe dat ze niet structureel optreedt tegen illegale bewoning van vakantiehuizen. Ze laat ook steken vallen bij milieuhandhaving: vooral waar het om hercontroles en het opleggen van dwangsommen gaat.

Bij de uitvoering van taken op het gebied van bouwen en ruimtelijke ordening is nog te weinig sprake van een gestructureerde aanpak. De handhaving en het toezicht op bouwen zonder vergunning en overtredingen van het bestemmingsplan vinden ad hoc plaats. De gemeente treedt bovendien niet structureel op tegen onrechtmatige bewoning van recreatieverblijven, terwijl zij dat volgens haar eigen beleid wel zou moeten doen.

Reageer op dit artikel