nieuws

Enkele bui Zomer blijft

bouwbreed

Na een zeer warme 31ste augustus, zal vandaag de hitte uit het land worden verdreven. Dat betekent echter niet dat het meteen koel wordt. Bij een naar zuidwest draaiende wind wordt het in de kustprovincies 22 tot 25 graden, dieper land- inwaarts altijd nog 25 tot 28 graden. Een zwakke storing veroorzaakt enkele wolken- velden. […]

Na een zeer warme 31ste augustus, zal vandaag de hitte uit het land worden verdreven. Dat betekent echter niet dat het meteen koel wordt. Bij een naar zuidwest draaiende wind wordt het in de kustprovincies 22 tot 25 graden, dieper land- inwaarts altijd nog 25 tot 28 graden. Een zwakke storing veroorzaakt enkele wolken- velden. In de ochtend kan daar in het zuidwesten van het land een buitje uit vallen, in de namiddag en avond maken juist het oosten en noordoosten kans op een enkele regen- of onweersbui, maar op vrij veel plaatsen zal het droog blijven. De vrijdag levert een vergelijkbaar weerbeeld op. Zeer lokaal valt er een regen- of onweersbui, maar veel plaatsen houden het droog en de zon komt ook geregeld tevoorschijn. De wind wordt tijdelijk noordwest en hierdoor wordt het temperatuurcontrast in ons land groter. De maxima variëren van 19 graden op Texel, tot 26 graden in Zuid-Limburg. De dagen daarna is het droog met flinke zonnige perioden en maxima tussen 20 en 25 graden.

Reageer op dit artikel