nieuws

Dordrecht zamelt afval ondergronds in

bouwbreed Premium

DORDRECHT – De inzameling van huishoudelijk afval in Dordrecht gaat de komende jaren helemaal ondergronds. Sinds vorig jaar was het voor de inwoners van de binnenstad al mogelijk om hun vuilniszakken in de ondergrondse containers te gooien. Door de positieve resultaten heeft de gemeente besloten het systeem in de hele stad geleidelijk in te voeren, […]

DORDRECHT – De inzameling van huishoudelijk afval in Dordrecht gaat de komende jaren helemaal ondergronds. Sinds vorig jaar was het voor de inwoners van de binnenstad al mogelijk om hun vuilniszakken in de ondergrondse containers te gooien. Door de positieve resultaten heeft de gemeente besloten het systeem in de hele stad geleidelijk in te voeren, zo deelde de gemeente dinsdag mee. De komende jaren zal de gemeente ruim duizend wijkcontainers gaan vervangen door ondergrondse exemplaren. Die zullen met 4500 liter een grotere inhoud krijgen dan de containers in de binnenstad.

Uit een eigen onderzoek van de Dordrecht is gebleken dat de meeste bewoners tevreden zijn met het systeem omdat ze eenvoudiger hun afval kwijt kunnen.

Reageer op dit artikel