nieuws

Delta Lloyd wint slag om Sarakreek

bouwbreed Premium

amsterdam – Delta Lloyd heeft het belang gekocht dat G. Toth in vastgoedfonds Sarakreek bezat. Daarmee heeft de verzekeraar 75 procent van Sarakreek in handen gekregen. Delta Lloyd kondigt daarbij meteen aan 0,52 dollar per aandeel te willen betalen voor het bij derden uitstaande resterende kwart. Vervolgens moet het vastgoedfonds, dat nauwelijks nog bezittingen heeft, […]

amsterdam – Delta Lloyd heeft het belang gekocht dat G. Toth in vastgoedfonds Sarakreek bezat. Daarmee heeft de verzekeraar 75 procent van Sarakreek in handen gekregen.

Delta Lloyd kondigt daarbij meteen aan 0,52 dollar per aandeel te willen betalen voor het bij derden uitstaande resterende kwart. Vervolgens moet het vastgoedfonds, dat nauwelijks nog bezittingen heeft, worden geliquideerd.

Met de overname van het 21,7 procent belang van De Vries Robbé-topman Toth is de strijd tussen Delta Lloyd en de bedrijvenopkoper beslist.

Delta Lloyd strijkt met de ontbinding een belastingvoordeel van ruim 9 miljoen euro op. Na aankoop van de resterende aandelen houdt de verzekeraar daar dan bijna 7 miljoen van over. Dit is dan een kleine pleister op de verliezen die eerder zijn geleden.

Reageer op dit artikel