nieuws

Brussel akkoord met joint venture in betonmortelsector

bouwbreed

brussel – De Europese Commissie gaat akkoord met de oprichting van een joint venture tussen het Duitse HeidelbergCement AG – via zijn Belgische dochter Inter-Beton NV (Inter-Beton) – en het Nederlandse De Hoop Terneuzen BV.

Dat gebeurt door de gezamenlijke verwerving van de zeggenschap over het Belgische Mermans Beton NV. Na toetsing aan de EU-concentratieverordening heeft de Commissie geconcludeerd dat de geplande operatie de concurrentie binnen de Europese Economische Ruimte (EER) of een wezenlijk deel daarvan niet bijzonder zou belemmeren.

HeidelbergCement en De Hoop produceren beiden betonmortel of stortklaar beton (beton dat zo op bouwwerven kan worden gebruikt) voor onder meer de Belgische en de Nederlandse markt. Ook de joint venture zal op deze markten actief zijn.

HeidelbergCement is vooral actief in cement, aggregaten en droge mortel. De Hoop is actief in aggregaten, betonwaren, bouwmaterialenhandel en detailhandel in bouwmaterialen voor de doe-het-zelver. De joint venture Mermans Beton NV (België) is momenteel een volle dochteronderneming van De Hoop en heeft in België een betoncentrale in bedrijf.

Mermans Beton zal ook na de omvorming tot een 50-50 joint venture betonmortel in België blijven produceren en in België en Nederland verkopen.

Gezien het beperkte aandeel van de joint venture op deze markten doet de operatie geen mededingingsbezwaren rijzen.

Reageer op dit artikel