nieuws

Bouwer Mowlem moet verlies van 110 miljoen incasseren

bouwbreed

londen – Het Britse bouwbedrijf Mowlem heeft over de eerste helft van 2005 een verlies moeten incasseren van bijna 110 miljoen euro. Vorig jaar werd in dezelfde periode nog 10 miljoen winst gemaakt. De omzet kwam wel 10 procent hoger uit op bijna 1,5 miljard euro terwijl het orderboek met ruim 3 miljard aan werk […]

londen – Het Britse bouwbedrijf Mowlem heeft over de eerste helft van 2005 een verlies moeten incasseren van bijna 110 miljoen euro. Vorig jaar werd in dezelfde periode nog 10 miljoen winst gemaakt. De omzet kwam wel 10 procent hoger uit op bijna 1,5 miljard euro terwijl het orderboek met ruim 3 miljard aan werk goed gevuld is. De winstdaling is vooral te wijten aan het herwaarderen van een groot aantal projecten.

Mowlem zit al enige tijd in zwaar weer. Het bedrijf leed onder andere grote financiële en morele schade door het fout gelopen Bath Spa Project, waar het door de gemeente letterlijk van de bouwplaats af werd gestuurd. Begin dit jaar werd een nieuw managementteam aangesteld onder leiding van Simon Vivian, die sindsdien fors heeft ingegrepen en al tweehonderd arbeidsplaatsen heeft geschrapt. Onder zijn leiding zijn de bouwopdrachten kritisch onder de loep genomen waaruit bleek dat veel contracten te hoog gewaardeerd waren. “De eerste helft van 2005 is een periode van grote verandering geweest,” stelt Viviaon.

Reageer op dit artikel