nieuws

Bouw van Chicago aan IJ alsnog hervat

bouwbreed Premium

amsterdam – Ontwikkelingscombinatie Nieuw-Amerika (OCNA) hervat komende week de bouw van appartementencomplex Chicago aan de Amsterdamse IJ-haven. De buren van pakhuis Wilhelmina hebben hun bezwaren tegen de veiligheid van de nieuwbouw ingetrokken. De bouw van Chicago werd ruim een jaar geleden stilgelegd. De rechtbank gaf toen gehoor aan de bezwaren van de kunstenaars van pakhuis […]

amsterdam – Ontwikkelingscombinatie Nieuw-Amerika (OCNA) hervat komende week de bouw van appartementencomplex Chicago aan de Amsterdamse IJ-haven. De buren van pakhuis Wilhelmina hebben hun bezwaren tegen de veiligheid van de nieuwbouw ingetrokken.

De bouw van Chicago werd ruim een jaar geleden stilgelegd. De rechtbank gaf toen gehoor aan de bezwaren van de kunstenaars van pakhuis Wilhelmina, dat door de nieuwbouw een gevaarlijke situatie zou ontstaan. Chicago verrijst pal boven hun gebouw. Bij brand zou een gevaarlijk �schoorsteeneffect� kunnen ontstaan.

De Raad van State vernietigde dit voorjaar al het stilleggen van de bouw. Maar legde de gemeente Amsterdam wel op, opnieuw met de gebruikers van Wilhelmina over de brandveiligheid te gaan praten. Volgens het Projectbureau Zuidelijke IJ-oevers verlopen de gesprekken tussen de kunstenaars, de eigenaar van Wilhelmina, gemeente en projectontwikkelaar zeer voorspoedig. Ook formeel zijn er geen bezwaren meer tegen hervatting van de bouwactiviteiten.

Reageer op dit artikel