nieuws

Bouw praktijklokalen: 200 miljoen euro

bouwbreed

den haag – Het ministerie van Onderwijs trekt volgend jaar 200 miljoen euro uit voor de bouw of nieuwe inrichting van praktijklokalen in het vmbo. Dit voorstel maakt deel uit van de plannen van de bewindslieden van Onderwijs om de kwaliteit van het vmbo en het mbo te vergroten en om vroegtijdig schoolverlaten door jongeren […]

den haag – Het ministerie van Onderwijs trekt volgend jaar 200 miljoen euro uit voor de bouw of nieuwe inrichting van praktijklokalen in het vmbo.

Dit voorstel maakt deel uit van de plannen van de bewindslieden van Onderwijs om de kwaliteit van het vmbo en het mbo te vergroten en om vroegtijdig schoolverlaten door jongeren aan te pakken.

Gebleken is dat te veel jongeren vroegtijdig stoppen, hetgeen volgens Onderwijs slecht is voor hun positie op de arbeidsmarkt en de economie. “Dat weerbarstige probleem vraagt om praktische oplossingen”, aldus minister Van der Hoeven en staatssecretaris Rutte.

Reageer op dit artikel