nieuws

Bijzonder paviljoen Hannover te koop

bouwbreed

hannover – Het spraakmakende Nederlandse paviljoen voor de Expo 2000 in Hannover staat te koop. Op internet werd het pand voor 2,5 miljoen euro aangeboden, zo berichtte het Duitse weekblad Der Spiegel. Het paviljoen is inmiddels van de veilingsite E-Bay gehaald. Geïnteresseerden moeten zich melden bij de verkoper. De bouw van het paviljoen kostte 60 […]

hannover – Het spraakmakende Nederlandse paviljoen voor de Expo 2000 in Hannover staat te koop. Op internet werd het pand voor 2,5 miljoen euro aangeboden, zo berichtte het Duitse weekblad Der Spiegel. Het paviljoen is inmiddels van de veilingsite E-Bay gehaald. Geïnteresseerden moeten zich melden bij de verkoper. De bouw van het paviljoen kostte 60 miljoen gulden (27 miljoen euro).

Het Nederlands paviljoen was de publiekstrekker in Hannover. Het 40 meter hoge pand bestaat uit vijf opengewerkte �leeflagen� die de diverse landschappen van Nederland symboliseren. Op de derde verdieping was onder meer een bos aangelegd. Het paviljoen met het motto �Holland schept ruimte� had op de wereldtentoonstelling de bijnaam Dutch Burger of Big Mac vanwege de bijzondere vorm.

Het paviljoen is al eerder verkocht, maar volgens makelaar Eucon kan de huidige eigenaar vanwege ziekte niet meer voor het pand zorgen. Het paviljoen is hierdoor sterk verwaarloosd. De stad Hannover sluit niet uit dat het paviljoen wordt afgebroken als zich niet snel een koper aandient.

Aanvankelijk wilden energiebedrijf NUON en de Duitse energiecombinatie REW in het paviljoen een centrum voor alternatieve energie vestigen. Een ander bedrijf wilde het pand omtoveren in een sportcentrum. Uiteindelijk kwam het in het bezit van privéinvesteerder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels