nieuws

Bewoners geïrriteerd over werk Grensmaas

bouwbreed Premium

meerssen – Dorpsraden en bewonersgroepen van enkele Zuid-Limburgse Maasdorpen hebben hoger beroep aangetekend tegen de uitvoering van het project Grensmaas, de bescherming van de Maas in Zuid-Limburg tegen overstromingen. De bewoners vinden dat het grootschalige project voor te veel en langdurige overlast zorgt. Het besluit om in beroep te gaan komt op de valreep, want […]

meerssen – Dorpsraden en bewonersgroepen van enkele Zuid-Limburgse Maasdorpen hebben hoger beroep aangetekend tegen de uitvoering van het project Grensmaas, de bescherming van de Maas in Zuid-Limburg tegen overstromingen. De bewoners vinden dat het grootschalige project voor te veel en langdurige overlast zorgt.

Het besluit om in beroep te gaan komt op de valreep, want deze week sloot de termijn voor een beroepsmogelijkheid tegen het besluit van de provincie Limburg, zoals vastgelegd in het Provinciaal Omgevingsplan Limburg.

De bewoners voelen zich onbehoorlijk behandeld. Bovendien vinden zij dat alles ondergeschikt is gemaakt aan de grindwinning in plaats van aan het beveiligen van de Maas.

Reageer op dit artikel