nieuws

Beizein-handschoenen dempen trillingingen van machines

bouwbreed

emmeloord – De firma Beizein uit Emmeloord levert sinds kort trillingdempende handschoenen, die de trilling van machines reduceren van 20 tot 80 procent. Medewerkers kunnen hierdoor langer doorwerken en hun gezondheid wordt beter beschermd.

Sinds 1 juli is elke werkgever verplicht om bij elk trillend apparaat of machine te vermelden hoe hard het trilt en hoe ermee gewerkt moet worden. Trillende apparaten lopen uiteen van schuurmachines en kettingzagen tot bosmaaiers. Bij langdurig gebruik kunnen de gebruikers last krijgen van een doof gevoel in hun vingers. Beizein is gespecialiseerd in het meten en analyseren van trillingen van apparaten. Een aantal machines trilt zo hard dat er maar een bepaalde tijd mee mag worden gewerkt. Directeur Dirk Zeinstra: “Net zoals je doof kunt worden van veel kabaal, kun je ook klachten krijgen van te veel trillingen.”� Omdat Beizein de trillingen van apparaten aan de handen, armen en het lichaam meet en analyseert, was het volgens Zeinstra logisch om ook een oplossing te bieden. Zijn bedrijf importeert nu het nieuwe product uit de Verenigde Staten.

Omdat Beizein gespecialiseerd is in het meten van trillingen, kan men direct aantonen wat het effect is van het werken met de handschoenen. Afhankelijk van de hoeveelheid trilling die een machine afgeeft, kan vervolgens worden bepaald hoeveel langer er met de handschoenen aan gewerkt kan worden. �Als er bijvoorbeeld 30 procent gedempt wordt, dan kan er ongeveer twee keer langer mee gewerkt worden�, legt Zeinstra uit. �Zonder dat de gezondheid van mensen in het geding komt.�

Reageer op dit artikel