nieuws

Angel uit conflict TT-World Assen

bouwbreed Premium

assen – Het hoogopgelopen conflict tussen het TT-bestuur en de gemeente Assen over de bouw van een groot amusementspark bij het TT-circuit lijkt uit te draaien op een compromis. Het ambitieuze plan om bij de noordlus van het race-circuit een amusementspark met een discotheek, een bioscoopcomplex en een gokhal te bouwen stuit op groot verzet […]

assen – Het hoogopgelopen conflict tussen het TT-bestuur en de gemeente Assen over de bouw van een groot amusementspark bij het TT-circuit lijkt uit te draaien op een compromis. Het ambitieuze plan om bij de noordlus van het race-circuit een amusementspark met een discotheek, een bioscoopcomplex en een gokhal te bouwen stuit op groot verzet van het gemeentebestuur. Het TT-bestuur is bereid water bij de wijn te doen en de plannen wat aan te passen, maar wil ook weer niet te diep buigen.

Even dreigde het hele plan van TT-World, zoals het ambitieuze project is gedoopt, niet door te gaan. En dat terwijl in juni GS van Drenthe stond te juichen toen de bouw werd aangekondigd. Projectontwikkelaar Joosten wilde het park, dat een investering vergt van 120 miljoen euro, in 2007 al operationeel hebben. Maar de gemeente voelde, en voelt nòg, niets voor belangrijke onderdelen van het plan en blijft medewerking weigeren. De komst van een gokhal, een megabios en een mega-discotheek is in strijd met eerder gemaakte afspraken en het bestaande bestemmingsplan en blijft voor B en W van Assen onbespreekbaar.

Het conflict werd extra pikant omdat ook de VVD-leden van de provinciale staten van Drenthe zich ermee gingen bemoeien. Ze schaarden zich achter het TT-bestuur en tegenover hun partijgenoot, wethouder Verdegem van Assen. Ook de Kamer van Koophandel toonde zich een enthousiast voorstander van de plannen.

Reageer op dit artikel