nieuws

Akkoord over stedenbouwkundig plan Coberco

bouwbreed

arnhem – AM Wonen uit Zwolle is een stap verder met de plannen voor de herontwikkeling van de voormalige zuivelfabriek van Coberco in Arnhem.

Nadat drie jaar geleden de eerste schetsen op tafel kwamen, is het gemeentebestuur nu akkoord met het stedenbouwkundig plan. Er komen 330 woningen, ongeveer 2000 vierkante meter commerciële ruimte en 1500 vierkante meter horeca.

Op het 4 hectare grote terrein blijft een aantal monumentale gebouwen staan. Dat geldt voor de schoorsteen en voor een deel van de bebouwing waarop industriële sheddaken liggen. In een oud ketelhuis komt de horeca. Twee oude fabriekshallen worden ingericht door de commercie.

Volgens het stedenbouwkundig plan van BVR en GroupA Aukett, beide uit Rotterdam, wordt de omringende bebouwing 5 tot 6 bouwlagen. In het midden van het terrein is plaats voor grondgebonden woningen, die deels op een halfverdiepte parkeergarage worden gebouwd.

Reageer op dit artikel