nieuws

Woonconcept verhoogt budget met 20 procent

bouwbreed Premium

meppel – Dit jaar investeert Woonconcept 50 miljoen euro in nieuwbouw. De woningbouwcorporatie uit Meppel verhoogt met die ambitie het bouwbudget met 20 procent. Dat blijkt uit het jaarverslag van de sociale huisvester.

In 2004 was de Drentse corporatie goed voor een investeringsniveau van 42 miljoen euro. In vergelijking met 2003 lagen de investeringen daarmee zo�n 40 procent hoger. In dat jaar gaf de corporatie ruim 30 miljoen euro uit aan nieuwbouwplannen.

De investeringsplannen maken deel uit van een bouwprogramma dat tot 2009 loopt. Woonconcept wil in dat jaar minimaal 2.000 woningen hebben opgeleverd. De helft van de productie is bestemd voor de sociale verhuur of wordt ingericht als zorgwoning.

De komende twee jaar wil Woonconcept meer dan 1.000 nieuwe woningen neerzetten. Voor de nieuwbouwprojecten waar deze productie wordt gerealiseerd werkt de corporatie financieel samen met commerciële partijen, waaronder de bouwonderneming Dura Vermeer. Het zwaartepunt van de nieuwbouwplannen ligt in Hoogeveen. In deze plaats is met 343 wooneenheden ruim eenderde van de geplande productie voorzien. De zorg-units voeren hierbij met een aantal van 186 de boventoon.

Na Hoogeveen mag Assen zich in de meeste belangstelling verheugen. De hoofdstad van de provincie Drenthe is goed voor 250 eenheden. Huurwoningen zorgen voor de meeste investeringen. Van het totale bouwvolume van Woonconcept in de stad, is de helft voor dit deel van de woningmarkt bestemd. Naast de 125 huurwoningen die op de planning staan, bouwt Woonconcept in Assen 29 koopwoningen.

Steenwijk trekt met 177 woningen op twee na de meeste investeringen naar zich toe. Met een aantal van 105 woningen zet Woonconcept in de plaats in op de koopmarkt. Huurwoningen zijn in de productieplannen goed voor in het totaal zestig huizen.

In de kleinere plaatsen waar Woonconcept actief is, waaronder Hollandscheveld, Nieuwlande, Oldenmarkt, Steenwijkerwold, Tuk en Willemswoord, zet de corporatie in op de koopmarkt. De plaatsen zijn de komende twee jaar goed voor 121 woningen.

Reageer op dit artikel