nieuws

Wolseley voelt zwakke bouwmarkt

bouwbreed Premium

londen – Het bouwmaterialenconcern Wolseley begint last te krijgen van de verzwakking van de Britse bouwmarkt. Wolseley, de grootste handelaar in loodgieters- en verwarmingsmaterialen ter wereld, meldt dat de groei in Groot-Brittannie een stuk lager ligt dan in de voorafgaande maanden.

In de rest van Europa blijft de markt grotendeels vlak, terwijl de VS nog altijd hoge groeipercentages laat zien. Wolseley wordt de laatste weken regelmatig genoemd als mogelijke overnemer van de Britse dhz-gigant Kingfisher maar geeft daarover in een tussentijds bericht aan de Londense beurs geen informatie.

Voor het hele bedrijf komt de groei lager uit dan in 2004, maar in dat jaar werden volgens de directie ook buitengewoon goede resultaten geboekt. De omzet ligt momenteel ongeveer 10 procent hoger, de winst komt 15 procent hoger uit. Bovendien dienen zich minder mogelijkheden aan om winst te maken door fluctuaties in de prijzen van grondstoffen als koper, staal of plastics. Wel lukt het het Britse bedrijf nog altijd om de marges verder te verbeteren.

Reageer op dit artikel