nieuws

Wienerberger vergroot keuze Terca-dorpels

bouwbreed

zaltbommel – Wienerberger breidt het assortiment Terca-raamdorpels uit met extra dikke en brede raamdorpels, raamdorpelelementen met bijpassende voegkleuren en speciale raamdorpelclips voor gebruik in combinatie met houten kozijnen.

Wienerberger brengt de nieuwe raamdorpels onder de naam Forte op de markt. Deze dorpels zijn 35 millimeter dik. De fabrikant levert de Forte met een breedte van 105 en 215 millimeter. Het bredere formaat maakt de vormgeving volgens Wienerberger strakker omdat er minder voeg en meer keramisch materiaal is. In de serie Forte zit ook een kopsteen; die is te gebruiken in combinatie met een neussteen. Op deze manier zorgen de stenen samen met de raamdorpels voor een speciale horizontale belijning in de gevel. De nieuwe raamdorpels hebben een kering van 20 millimeter. De fabrikant levert de Forte in lichtbruin, donkerbruin, zwart en basaltgrijs.

De nieuwe raamdorpelclips zijn specifiek ontworpen voor de toepassing van raamdorpelelementen bij houten kozijnen. De clips zorgen voor ventilatie tussen kozijn en raamdorpel en voorkomen zo houtrot.

Ook nieuw zijn de raamdorpelelementen met bijpassende voegkleuren. Wienerberger levert deze prefab elementen gebruiksklaar. In combinatie met zwarte en licht- of donkerbruine voegen kunnen ze de lijnen in de gevel versterken.

Reageer op dit artikel