nieuws

Werkplan van Sigrano alsnog afgekeurd

bouwbreed Premium

den haag/heerlen – De provincie Limburg heeft ten onrechte een werkplan 2003-2004 van Sigrano goedgekeurd. Dat heeft de Raad van State eerder deze week bepaald. Sigrano wint in Heerlen zilverzand. Volgens de Raad van State houdt het werkplan van de onderneming te weinig rekening met de bijzondere natuurwaarden van de Brunssummerheide. De raad komt tot […]

den haag/heerlen – De provincie Limburg heeft ten onrechte een werkplan 2003-2004 van Sigrano goedgekeurd. Dat heeft de Raad van State eerder deze week bepaald.

Sigrano wint in Heerlen zilverzand. Volgens de Raad van State houdt het werkplan van de onderneming te weinig rekening met de bijzondere natuurwaarden van de Brunssummerheide. De raad komt tot deze uitspraak na een beroep door Milieudefensie.

De provincie verleende Sigrano toestemming om in totaal 125.000 kubieke meter grond op te slaan in een depot aan de rand van de Brunssummerheide. De raad wijst er echter op dat de Brunssummerheide een natuurmonument is en op de lijst van Europese habitatgebieden staat. Onduidelijk is ook wat de effecten van het depot op het grondwater zijn, aldus de raad.

Reageer op dit artikel