nieuws

Vrachtwagen rijdt twee wegwerkers aan op A58

bouwbreed Premium

tilburg – Op twee Nederlandse snelwegen zijn in de nacht van maandag op dinsdag vrachtwagens door wegafzettingen gereden. Daarbij vielen in totaal vier gewonden, onder wie twee wegwerkers. In beide gevallen moest het wegdek worden gerepareerd. Dat is gistermiddag en -avond gebeurd. De ochtendspits raakte door de ongelukken ernstig ontregeld.

De snelweg A58 tussen knooppunt St. Annabosch bij Breda en Goirle is vrijwel de hele dag afgesloten geweest nadat een trekker met oplegger �s morgens vroeg vlakbij Tilburg op een rijdende wegafzetting was gebotst.

Als gevolg van het ongeval kwam een deel van de lading, bestaande uit vloeibare siliconen en olie op het wegdek terecht, waardoor de weg spekglad werd. Schoonmaken lukte niet. Rijkswaterstaat schakelde daarop Dura Vermeer in om het vervuilde stuk zoab over een lengte van 130 meter uit te frezen en opnieuw te asfalteren.

Het ongeval gebeurde nog voor de ochtendspits toen de wegwerkzaamheden bijna klaar waren. De trekker raakte twee pijlwagens en een bestelbusje. De pijlwagens waren net bezig met het opruimen van de pylonen van de wegafzetting. Hoofdaannemer Batec had daar in de nacht van maandag op dinsdag een voegovergang vervangen.

Twee wegwerkers van de onderaannemer, die ingezet was voor de verkeersmaatregelen, raakten daarbij gewond, evenals de chauffeur van de trekker. De chauffeur kon in de loop van de dag het ziekenhuis verlaten. Een wegwerker brak een been, de ander liep ernstig hoofd- en borstletsel op.

Op de A27 bij Lunetten reed eerder dezelfde nacht een vrachtwagen met achtduizend kippen in op een rijdende afzetting van Rijkswaterstaat. Hierbij raakte de chauffeur van de truck lichtgewond. De ravage was enorm. De schade aan het wegdek en de vangrail is gisteravond hersteld. Naar de oorzaak van beide ongevallen wordt een onderzoek ingesteld.

Reageer op dit artikel