nieuws

Vervolging wegens dodelijk ongeluk

bouwbreed Premium

den bosch – Baggerbedrijf Boskalis en de gemeente Den Bosch moeten zich binnenkort verantwoorden voor de meervoudige economische strafkamer in Den Bosch. Het OM verwijt hen onvoldoende veiligheidsmaatregelen te hebben genomen rond bouwterrein de Groote Wielen in Rosmalen. Begin vorig jaar overleed daar een zevenjarig jongetje nadat bedolven raakte onder schuivend zand. Boskalis legde op […]

den bosch – Baggerbedrijf Boskalis en de gemeente Den Bosch moeten zich binnenkort verantwoorden voor de meervoudige economische strafkamer in Den Bosch. Het OM verwijt hen onvoldoende veiligheidsmaatregelen te hebben genomen rond bouwterrein de Groote Wielen in Rosmalen.

Begin vorig jaar overleed daar een zevenjarig jongetje nadat bedolven raakte onder schuivend zand. Boskalis legde op het bouwterrein zanddepots aan om bouwgrond mee op te hogen. Het terrein was makkelijk toegankelijk doordat een deugdelijke afzetting ontbrak. De datum van de zitting is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel