nieuws

Verkopen verbeteren winst Wereldhave

bouwbreed Premium

den haag – Vastgoedfonds Wereldhave heeft over het eerste halfjaar een winst gerealiseerd van 88 miljoen euro tegen 73,8 miljoen euro in dezelfde periode 2004. De winststijging komt vooral door boekwinst op verkopen van onroerend goed in het Verenigd Koninkrijk en door hogere herwaardering. Van de winst werd 58,7 miljoen euro geboekt als direct beleggingsresultaat […]

den haag – Vastgoedfonds Wereldhave heeft over het eerste halfjaar een winst gerealiseerd van 88 miljoen euro tegen 73,8 miljoen euro in dezelfde periode 2004. De winststijging komt vooral door boekwinst op verkopen van onroerend goed in het Verenigd Koninkrijk en door hogere herwaardering.

Van de winst werd 58,7 miljoen euro geboekt als direct beleggingsresultaat tegen 57,5 miljoen euro een jaar geleden. Vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar daalde de bezettingsgraad licht tot 91,9 procent. Wordt vergeleken met het eerste halfjaar van 2004 dan was er sprake van een stijging met 1,2 procent naar 92,2 procent.

Wereldhave rekent voor heel 2005 op een lager direct beleggingsresultaat, indien het niet lukt de portefeuille uit te breiden met nieuwe investeringen. In dat geval komt het direct beleggingsresultaat per aandeel naar verwachting uit op tussen 5,25 en 5,35 euro (2004: 5,45 euro).

De aandeelhouderswaarde is met bijna 15 miljoen gestegen naar dik 1,5 miljard euro. Dit is vooral te danken aan positieve valuta-effecten van dollar en Britse pond.

In elk geval zal Wereldhave er niet in slagen om eind 2005 de waarde van zijn portefeuille op 2,5 miljard euro te brengen, zoals de bedoeling was. Het vastgoedfonds liet gisteren weten hiervoor meer tijd nodig te hebben. Momenteel heeft de portefeuille een waarde van 2,1 miljard euro.

Reageer op dit artikel