nieuws

Verkiezing van kindvriendelijkste leefomgeving

bouwbreed Premium

den haag – Gemeenten kunnen dit jaar meedoen aan de verkiezingen voor de kindvriendelijkste projecten van 2005. Het gaat om projecten die meer ruimte geven aan jongeren in wijken, parken en andere openbare ruimten en om projecten die overlast van jongeren beperken. De verkiezingen zijn uitgeschreven door het Rijk en het netwerk Child Friendly Cities. […]

den haag – Gemeenten kunnen dit jaar meedoen aan de verkiezingen voor de kindvriendelijkste projecten van 2005. Het gaat om projecten die meer ruimte geven aan jongeren in wijken, parken en andere openbare ruimten en om projecten die overlast van jongeren beperken. De verkiezingen zijn uitgeschreven door het Rijk en het netwerk Child Friendly Cities. De jury, die onder voorzitterschap staat van minister Dekker (VROM), moet de projecten voor 15 oktober binnen hebben.

De verkiezingen sluiten aan bij het interdepartementale samenwerkingsverband Operatie Jong. Het verband wil meer ruimte voor jongeren in de openbare ruimte creëren, met als uiteindelijk doel de verbetering van de leefkwaliteit in steden. Het netwerk bestaat uit onder andere de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Jantje Beton, de Beroepsvereniging van Nederlandse Stedenbouwkundigen en Planologen (BNSP), de Landelijke Organisatie voor Speeltuinwerk en Jeugdrecreatie (Nuso) en 3VO. Voor meer informatie: www.kindvriendelijkesteden.nl

Reageer op dit artikel