nieuws

Verankering gevelplaten Hilton faalde

bouwbreed

ROTTERDAM – De gevelplaten van het Hilton Hotel zijn in mei naar beneden gekomen doordat de verankering faalde. Volgens de manager van het Rotterdamse hotel, R. Krygsman, zorgde het gewicht van de vier platen dat de verankering deze niet langer kon dragen, waardoor de gevelplaten naar beneden vielen.

Het gehele hotel is inmiddels onderzocht en Krygsman liet gisteren weten soortgelijke incidenten niet meer te verwachten.

Volgens de manager is het probleem niet specifiek voor het hotel, maar voor de manier waarop de gevelplaten in de jaren zestig zijn bevestigd. De gemeente Rotterdam gaat nu kijken of er in de stad meer gebouwen met dit soort gevelplaten zijn die in dezelfde periode werden gebouwd. “Bij de zijgevel van het Hilton is gebruikgemaakt van een zogenoemde doorstapelingstechniek, waardoor op de onderste gevelplaat de meeste druk wordt uitgeoefend”, aldus een woordvoerder. “Bij de voorgevel is elke plaat afzonderlijk verankerd en zijn er geen problemen.”

Het Hilton Hotel liet alle gevelplaten aan de kant van de Coolsingel verwijderen uit angst voor meer vallende gevelplaten. De nieuwe gevelplaten worden meteen gemonteerd, nu het onderzoek van TNO naar de oorzaak van het incident is afgerond. (anp)

Reageer op dit artikel