nieuws

Van Oord haalt twee projecten binnen

bouwbreed Premium

rotterdam – Baggerconcern Van Oord heeft afgelopen maand twee projecten binnengehaald. Het eerste is het verplaatsen van zwaar verontreinigde baggerspecie uit de Papegaaiebek op de Maasvlakte naar de nabijgelegen Slufter. Opdrachtgever is het Havenbedrijf Rotterdam, het werk heeft een waarde van 8,2 miljoen euro. In juli 2006 moet het karwei geklaard zijn. Van de Zuid-Afrikaanse […]

rotterdam – Baggerconcern Van Oord heeft afgelopen maand twee projecten binnengehaald. Het eerste is het verplaatsen van zwaar verontreinigde baggerspecie uit de Papegaaiebek op de Maasvlakte naar de nabijgelegen Slufter.

Opdrachtgever is het Havenbedrijf Rotterdam, het werk heeft een waarde van 8,2 miljoen euro. In juli 2006 moet het karwei geklaard zijn.

Van de Zuid-Afrikaanse Nationale Havenautoriteit kreeg het bedrijf in combinatie met lokale aannemers de opdracht voor uitbreiding van de kolenterminal en het havenbassin in de haven van Richards Bay. Dit project heeft een waarde van 29 miljoen euro waarvan ongeveer de helft voor Van Oord is.

Het project omvat het baggeren van de zwaaikom, baggeren en opspuiten van een nieuw haventerrein en de bouw van een 300 meter lange kademuur. De sleephopper Lelystad en het waterinjectievaartuig Jetsed gaan het werk maken.

Reageer op dit artikel