nieuws

Toename tweedewoningbezit

bouwbreed Premium

amersfoort – Werkende Nederlanders kiezen in de toekomst steeds vaker voor een tweede woning waar zij doordeweeks kunnen verblijven. Zo vermijden zij de langer wordende files en wonen zij dicht bij hun werkplek.

Dat stelt directievoorzitter H. van Zandvoort van Bouwfonds MAB. Ook gaan mensen in verstedelijkte gebieden kleiner wonen.

Het tweedewoningbezit neemt nu al toe, ondanks de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek voor een tweede huis, zo constateert Nederlands grootste woningontwikkelaar. De stijgende fileproblematiek en de toenemende verstedelijking maken steeds meer gebieden moeilijk bereikbaar voor forenzen. Dat stimuleert het tweedehuisbezit.

Amsterdam smelt de komende decennia, na realisatie van de huidige woningbouwplannen, samen met omliggende gemeenten als Almere en Amstelveen tot één groot stedelijk gebied van ruim 1,5 miljoen inwoners, voorspelt Bouwfonds MAB.

Door het almaar groeiende woon-werkverkeer dat daardoor ontstaat, willen werkenden doordeweeks hun reistijd verminderen. Nederlanders zullen een klein appartement in de stad kiezen om daar doordeweeks te werken en te wonen. In het weekeinde zijn ze te vinden op hun ruimere buitenverblijven en hoeven ze alleen op maandag en vrijdag de file in.

Reageer op dit artikel