nieuws

Slaan damwanden maakt boren nodig

bouwbreed

roermond – De combinatie Besix-Strukton is begonnen met het boren in de grond aan de ingang van de Roertunnel in Roermond. Een grote boor moet de grond loswoelen, waar eind juli moest worden gestopt met het slaan van damwanden tot 10 meter diep. Dat leverde volgens metingen van ingenieursbureau DGMR uit Maastricht teveel trillingen op, […]

roermond – De combinatie Besix-Strukton is begonnen met het boren in de grond aan de ingang van de Roertunnel in Roermond.

Een grote boor moet de grond loswoelen, waar eind juli moest worden gestopt met het slaan van damwanden tot 10 meter diep. Dat leverde volgens metingen van ingenieursbureau DGMR uit Maastricht teveel trillingen op, waardoor schade zou kunnen ontstaan aan de aanpalende bebouwing.

De aannemerscombinatie had het boren op die plaats niet voorzien, maar het hoge trillingsniveau maakte dit onvermijdelijk.

Eerder werd gemeld dat na de melding van DGMR het werk zou zijn stilgelegd, maar dat is onjuist, aldus projectdirecteur A. den Ouden van Besix-Strukton. “Eind juli meldde DGMR dat de trillingen bij de wijk Kitskensberg te hevig waren. We zijn daar aan die kant van de weg mee gestopt, maar hebben het werk aan de andere kant voortgezet. Vervolgens hebben we een grondboor besteld, die sinds woensdag de grond tot een diepte van 7 meter los boort. Als dat gebeurd is, kunnen de damwanden makkelijker en zonder teveel trillingen de grond in”.

Reageer op dit artikel