nieuws

Sint Maarten krijgt toch een dolfinarium

bouwbreed

philipsburg – Hoewel milieuorganisaties op Sint Maarten zich met hand en tand hebben verzet tegen de komst van een dolfinarium, heeft het eilandsbestuur toch groen licht gegeven.

De nieuwe attractie kost bijna 8 miljoen euro. Het 14.000 vierkante meter grote waterpark zal naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar open gaan voor het publiek. Het Mexicaanse bedrijf Atlantida, dat op meer plaatsen in de wereld waterparken heeft opgezet, zal de bouw en de daarmee gepaard gaande kosten voor haar rekening nemen. Naast de cruise- en havenfaciliteiten wordt een 8000 vierkante meter groot terrein gehuurd, de overige 6000 vierkante meter van de faciliteiten worden in de aangrenzende zee aangelegd.

Met Atlantida wordt voor de grond een huurcontract voor een periode van vijftig jaar gesloten. Het wachten is nu op de bouwvergunning. Als die is afgegeven zegt het bedrijf een jaar nodig te hebben om het project uit te voeren. Voor de bouwwerkzaamheden zullen zowel buitenlandse deskundigen als lokale bouwvakkers worden ingeschakeld.

Tegenstanders van het plan vrezen dat de komst van het dolfinarium ernstige schade zal toebrengen aan het milieu in de kuststrook.

Reageer op dit artikel