nieuws

Sensor meet hoe warm water in leiding is

bouwbreed

drachten -De sensor in de roestvaststalen dompelhuls van Volta Nova meet of de temperatuur in de waterleiding de legionellabacterie laat gedijen. De dompelhuls past in een T-stuk dat in de leiding wordt opgenomen. De sensor kan op die manier in de waterstroom meten en kan worden gewisseld zonder de leiding af te tappen. De aansluitdraden […]

drachten -De sensor in de roestvaststalen dompelhuls van Volta Nova meet of de temperatuur in de waterleiding de legionellabacterie laat gedijen. De dompelhuls past in een T-stuk dat in de leiding wordt opgenomen. De sensor kan op die manier in de waterstroom meten en kan worden gewisseld zonder de leiding af te tappen. De aansluitdraden kunnen tot 100 meter lang zijn. Volta Nova uit Drachten adviseert daarvoor een twee-aderige telefoonkabel. De bijbehorende digitale temperatuurmeter meet tot op eentiende graad nauwkeurig en heeft vijf ingangen. De sensor kan ook in een regelcircuit worden opgenomen. Een thermostaat vergelijkt daarvoor de temperatuur in de leiding met de ingestelde schakeltemperatuur.

Reageer op dit artikel