nieuws

s-Hertogenbosch krijgt de grootste turnhal van Europa

bouwbreed

s hertogenbosch – “Alleen in China en Amerika bestaan zulke hallen”, zegt M. van den Thillart van LT Architecten. Het Vlijmense architectenbureau heeft de grootste turnaccommodatie van Europa ontworpen. Eind dit jaar begint de bouw.

De hal die in opdracht van de turnvereniging Flik-Flak wordt gerealiseerd, huisvest straks alle twaalf gymnastische disciplines onder één dak. Met 8500 vierkante meter en vier bouwlagen, waaronder een 10 meter hoge springhal voor trampolinespringen die twee verdiepingen beslaat, is deze accommodatie zelfs groter dan de ernaastgelegen Maaspoortsporthal waar basketballers van EBBC/EiffelTowers hun wedstrijden spelen.

In de hal zullen behalve sportruimten ook slaapvertrekken komen voor trainingsstages van sporters uit het buitenland, studieruimten voor topsporters en kinderopvang.

Flik-Flak, waar ook Europees kampioen Yuri van Gelder lid van is, wil met de bouw van de hal in staat zijn de komende Europese en wereldkampioenschappen naar Nederland te halen. Volgens Van den Thillart is het meer dan 90 procent zeker dat in elk geval de EK in 2007 in �s Hertogenbosch plaatsvindt. In de nieuwe turnhal zal de warming-up worden gedaan, terwijl de sportwedstrijden in de Maaspoortsporthal worden gehouden.

De bouw van de nieuwe turnhal gaat 8,1 miljoen euro kosten. Van de gemeente komt 3,6 miljoen euro, de rest van fondsen en sponsors.

Ook de Maaspoortsporthal wordt aangepast aan de huidige eisen van internationale sportevenementen. Voor het opknappen van de sporthal heeft de gemeente een budget van 3 à 4 miljoen euro. De werkzaamheden vinden in verband met het programma zoveel mogelijk plaats in de zomer. De aanbesteding start naar verwachting voorjaar 2006.

Reageer op dit artikel