nieuws

Rotterdam alert op dansende Zwaan

bouwbreed Premium

rotterdam – Net als vorig jaar houdt gemeentewerken Rotterdam de deining van de Erasmusbrug in de gaten tijdens de FFWD Dance Parade zaterdag. De brug kan tot 15 millimeter vanuit haar normale positie schommelen, daarboven gaan de mensen op de brug zich zeeziek voelen. Volgens een woordvoerder van de dienst kan de brug veel meer […]

rotterdam – Net als vorig jaar houdt gemeentewerken Rotterdam de deining van de Erasmusbrug in de gaten tijdens de FFWD Dance Parade zaterdag. De brug kan tot 15 millimeter vanuit haar normale positie schommelen, daarboven gaan de mensen op de brug zich zeeziek voelen.

Volgens een woordvoerder van de dienst kan de brug veel meer hebben dan de 15 millimeter schommeling. “Het gaat om de comfortbeleving van de mensen op de brug”, aldus de zegsman. Zodra de brug te hard gaat schommelen, zorgt de organisatie van de Dance Parade dat de trucks met dj�s en dansers verder uit elkaar gaan rijden, zodat de brug minder belast wordt. Vorig jaar hield gemeentewerken de brug ook in de gaten. Toen werden er geen bijzonderheden gemeten.

Reageer op dit artikel