nieuws

Programma helpt bij risicoinventarisaties

bouwbreed Premium

ede – Computerprogramma Triweg biedt ondersteuning bij de risicoinventarisaties en -analyses van wegbouwkundige en infrastructurele werken. CROW biedt versie 1.0 aan op cd-rom D939. Het programma kan worden ingezet in de verschillende projectfasen bij aanleg en beheer van lijninfrastructuur: planvorming, ontwerp, uitvoering en beheer. Triweg is dan ook een afkorting van Toegepaste Risico Inventarisatie Wegbouwkunde […]

ede – Computerprogramma Triweg biedt ondersteuning bij de risicoinventarisaties en -analyses van wegbouwkundige en infrastructurele werken. CROW biedt versie 1.0 aan op cd-rom D939.

Het programma kan worden ingezet in de verschillende projectfasen bij aanleg en beheer van lijninfrastructuur: planvorming, ontwerp, uitvoering en beheer. Triweg is dan ook een afkorting van Toegepaste Risico Inventarisatie Wegbouwkunde En Geotechniek.

De bijgeleverde database bevat vooralsnog alleen relevante technische risicoinformatie op het gebied van grondwerk en funderingen, maar kan eenvoudig worden uitgebreid naar andere terreinen. Daarvoor is het hulpprogramma Wijzig Triweg ontwikkeld. Hiermee zijn de bestaande gegevens niet alleen naar eigen wens aan te passen, maar zijn ook nieuwe risico�s en projectspecifieke kenmerken aan het hoofdprogramma toe te voegen.

Cd-rom D939 met Triweg 1.0 en Wijzig Triweg kost 85 euro; via www.crow.nl/shop.

Reageer op dit artikel