nieuws

Poolse werkers onderdak in Agrohotel

bouwbreed

velden – De gemeente Velden heeft uitzendbureau Verbeek toestemming gegeven voor de huisvesting van 150 Polen in zogenoemde woonunits op het terrein van dit uitzendbureau. Daarmee krijgt Velden het eerste zogenoemde agrohotel voor buitenlandse, vooral Poolse, werknemers. De gemeente heeft Verbeek een vergunning verleend voor vijf jaar. Tegen die tijd moeten er andere oplossingen zijn. […]

velden – De gemeente Velden heeft uitzendbureau Verbeek toestemming gegeven voor de huisvesting van 150 Polen in zogenoemde woonunits op het terrein van dit uitzendbureau. Daarmee krijgt Velden het eerste zogenoemde agrohotel voor buitenlandse, vooral Poolse, werknemers. De gemeente heeft Verbeek een vergunning verleend voor vijf jaar. Tegen die tijd moeten er andere oplossingen zijn.

Zoals bekend willen de Noord-Limburgse gemeenten dat de naar schatting 8000 Polen van de campings verdwijnen, waar ze nu verblijven. Een enkele gemeente is zelfs al bezig met de Polen van die campings te verjagen.

Reageer op dit artikel