nieuws

Politie vraagt Heijmans alert mee te speuren naar lijk

bouwbreed

den haag – De politie in Limburg heeft aannemer Heijmans gevraagd extra alert te zijn op het vinden van een stoffelijk overschot bij de graafwerkzaamheden tussen Swalmen en Reuver voor de A73-Zuid. Daar wordt de bestaande rijksweg N271 omgebouwd tot snelweg.

De politie vermoedt dat op het toekomstige tracé het lichaam is begraven van een dertig jaar geleden verdwenen meisje. Opdrachtgever Rijkswaterstaat bevestigt de zoekactie en heeft in het bestek opgenomen dat de aannemer op de aangewezen locaties ter hoogte van Wezel voorzichtig te werk moet gaan. De woordvoerder verwacht dat Heijmans dit najaar daar aan de slag zal gaan met kleiner materieel dan normaal. Een en ander wordt afgestemd met de forensisch onderzoekers.

De politie hoopt dat op het bouwterrein de stoffelijke resten worden gevonden van de sinds dertig jaar vermiste Marjo Winkens uit Schimmert, die toen zeventien jaar oud was. De politie vreest dat ze is vermoord. Marjo verdween op 1 september 1975 na een bezoek aan de kermis van Sittard. Kledingstukken en een bromfietshelm van het meisje werden korte tijd later gevonden tussen Swalmen en Reuver.

Reageer op dit artikel